Федералната комисия по комуникациите в четвъртък гласува да одобри регламент, който

...
Федералната комисия по комуникациите в четвъртък гласува да одобри регламент, който
Коментари Харесай

FCC възстановява правилата за неутралност на мрежата — и ходът е критикуван: „Вземете мощност, просто и просто“

Федералната комисия по комуникациите в четвъртък гласоподава да утвърди правилник, който ще възвърне разпоредбите за индиферентност на мрежата, които разрешават на организацията да контролира широколентовия интернет достъп като телекомуникационна услуга.

Правилата за индиферентност на мрежата бяха наложени за първи път по време на администрацията на Обама през 2015 година, само че бяха анулирани през 2017 година, откакто администрацията на Тръмп изхвърли контрола върху FCC, което върна широколентовия интернет да бъде контролиран като осведомителна услуга.

Тъй като администрацията на Байдън върна FCC на болшинството от назначените от Демократическата партия, организацията възвръща разпоредбите за индиферентност на мрежата, които разрешават широколентовият достъп да бъде контролиран според дял II от Закона за връзките.

Преди гласуването на FCC с 3-2, назначената от Байдън и председателка Джесика Розенуорсел сподели: „ Мисля, че в актуалната цифрова стопанска система би трябвало да имаме национална политика за н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР